Kidswijs staat voor de eigen wijze waarop kinderen zich ontwikkelen

Kidswijs

Bij Kidswijs wordt een kind spelenderwijs uitgedaagd en geprikkeld in een veilige omgeving. We kijken naar het individu en de talenten die elk kind van nature bezit. Zo kan elk kind zich in zijn of haar eigen tempo ontwikkelen op lichamelijk, verstandelijk en emotioneel vlak.

Kinderen hebben bij ons zowel binnen als buiten alle ruimte op onze huiselijke locaties. Binnen heerst een Scandinavische sfeer met veel natuurlijke materialen, de groepsruimtes zijn ruim en overzichtelijk. Buiten kunnen de kinderen heerlijk spelen in de veilige omheinde tuinen.

Kinderdagverblijven

Momenteel beschikken wij over 2 locaties in Groningen (Helpman) en Haren. Onze kinderdagverblijven zijn gevestigd in een rustige straat met ruime tuin in Groningen (Helpman) en op een groene plek midden in Haren.

KDV Groningen   KDV Haren

Buitenschoolse opvang

BSO Tommerhuus is gehuisvest in een ruim pand op een rustige locatie 50 meter vanaf de Middelhorsterweg in Haren. Het pand is verdeeld over 3 groepsruimtes voor het kinderdagverblijf en de buitenschoolse opvang.

BSO Tommerhuus  

Kinderdagverblijven
Buitenschoolse opvang

Onze pedagogische visie

Het pedagogisch beleidsplan van Kidswijs Kinderopvang biedt een belangrijke basis van waaruit gewerkt en gehandeld wordt met de kinderen. Kernwaarden in ons pedagogisch beleid zijn:

  • Vaste gezichten in hechte teams.
  • Kleinschalige verticale groepen op 3 ruime locaties.
  • Focus op plezier en het bieden van een geborgen, warm en veilig gevoel.
  • Persoonlijke aandacht, betrokkenheid en korte lijnen in de communicatie.
  • Alle locaties hebben een nette uitstraling en veel binnen- en buitenruimte.
  • Kinderen krijgen bij ons alle ruimte om zich in hun eigen tempo te ontwikkelen.

Nieuwsgierig naar onze pedagogische visie? In ons pedagogisch beleidsplan beschrijven wij uitgebreid hoe wij op dagelijkse basis omgaan met alle zaken.

Meer informatie

Door op onderstaande knoppen te klikken, kun je meer informatie vinden over belangrijke onderwerpen binnen Kidswijs Kinderopvang.

Pedagogische visie

Onze pedagogische visie op de ontwikkeling van jonge kinderen

De eerste vier levensjaren van een kind zijn erg belangrijk voor de ontwikkeling. Onze medewerkers zijn dagelijks bezig met de ontwikkeling van bijvoorbeeld taal, omgevingsbewustzijn, motoriek en creativiteit.

Missie & visie

De missie en visie van Kidswijs Kinderopvang

In onze missie geven we aan wat onze dromen zijn en waarom de organisatie bestaat. De essentiële principes en kernwaarden die wij belangrijk vinden. Onze visie beschrijft het beeld dat wij als organisatie voor de toekomst hebben.

Groepssamenstelling

Verticale groepssamenstelling met vaste gezichten

Bij de locaties die dagopvang bieden werken we met een gevarieerde groepssamenstelling. Dit noemen we verticale groepen en wil zeggen dat kinderen in alle leeftijden (van 0 tot 4 jaar) in een groep bij elkaar zijn, met elkaar spelen en van elkaar leren.

Groepsleiding

Deskundigheid van de groepsleiding wordt doorlopend op peil gehouden

Kidswijs Kinderopvang vindt vaste gezichten in de groepsleiding erg belangrijk. Daarom werken we op al onze locaties met een vast team van ervaren en gediplomeerde medewerkers. Ze hebben een afgeronde, kindgerichte MBO- of HBO-opleiding, een EHBO diploma voor kinderen en een bedrijfshulpverlening diploma (BHV).