Onze kinderdagverblijven in Groningen en Haren

Op onze 2 ruime kinderdagverblijven in Groningen en Haren zijn altijd vaste gezichten te vinden. Dat vinden we erg belangrijk. Onze medewerkers in hechte teams, staan dagelijks klaar voor de kinderen. Wij werken met verticale groepen waardoor jonge en oudere kinderen naast elkaar kunnen spelen. We geven de kinderen bovendien alle ruimte om zich in hun eigen tempo te kunnen ontwikkelen.

Praktische informatie   Wennen

Persoonlijke aandacht en betrokkenheid

De eerste vier levensjaren van een kind zijn erg belangrijk voor de ontwikkeling. Een kind wil de wereld ontdekken en dingen uitproberen. Bij Kidswijs wordt een kind spelenderwijs uitgedaagd en geprikkeld in een veilige omgeving. We kijken naar het individu en de talenten die elk kind van nature bezit. Zo kan elk kind zich in zijn of haar eigen tempo ontwikkelen op lichamelijk, verstandelijk en emotioneel vlak.

Korte lijnen in de communicatie

We denken in de basis altijd mee om zoveel mogelijk aan te sluiten bij de wensen en opvangbehoeftes van de ouders. In goed overleg is er wat ons betreft veel mogelijk. Bijvoorbeeld een extra opvangdag of het ruilen van een opvangdag. Per kind krijgen alle ouders in één jaar 4 bonusdagen om kosteloos te gebruiken voor een dagje extra opvang. Zijn er vragen of ideeën? Laat het ons vooral weten.

Persoonlijke aandacht en betrokkenheid
Onze pedagogische visie

Onze pedagogische visie

Het pedagogisch beleidsplan van Kidswijs Kinderopvang biedt een belangrijke basis van waaruit gewerkt en gehandeld wordt met de kinderen. Kernwaarden in ons pedagogisch beleid zijn:

  • Vaste gezichten in hechte teams.
  • Kleinschalige verticale groepen op 3 ruime locaties.
  • Focus op plezier en het bieden van een geborgen, warm en veilig gevoel.
  • Persoonlijke aandacht, betrokkenheid en korte lijnen in de communicatie.
  • Alle locaties hebben een nette uitstraling en veel binnen- en buitenruimte.
  • Kinderen krijgen bij ons alle ruimte om zich in hun eigen tempo te ontwikkelen.

Nieuwsgierig naar onze pedagogische visie? Hierin beschrijven wij uitgebreid hoe wij op dagelijkse basis omgaan met alle zaken. Hieronder is onze pedagogische visie te downloaden. 

Meer informatie

Kidswijs Groningen

Kidswijs Groningen bevindt zich op een rustige locatie in de wijk Helpman.

Kidswijs Groningen is gehuisvest in een sfeervol pand met een mooie historie in de wijk Helpman. In het verleden was de huidige opvanglocatie het onderkomen voor de nonnen van het voormalig RKZ, ook wel ‘’nonnetjeshuis’’ genoemd. Het gehele pand is voorzien van vloerverwarming, de totale oppervlakte is +/- 150 m2 verdeeld over 2 groepsruimtes, een ruime keuken en twee slaapkamers.

Kidswijs Haren

Kinderopvang op een unieke locatie in Haren.

Kidswijs Haren is gehuisvest in een ruim pand op en rustige locatie 50 meter vanaf de Middelhorsterweg in Haren. De totale oppervlakte van het pand is +/- 650 m2, verdeeld over de 2 groepsruimtes voor het kinderdagverblijf en de buitenschoolse opvang.