Alle informatie die handig is voor ouders of begeleiders

Wij vinden de omgang met ouders van de kinderen erg belangrijk. Wij gaan dagelijks met veel zorg om met de kinderen en begrijpen dat dit een kwestie van vertrouwen is. We handelen op basis van gezond verstand en delen alle ontwikkelen van het kind met de ouders of begeleiders. We proberen altijd zo goed mogelijk mee te denken, maar mocht er iets zijn, trek gerust even aan de bel.

Handige informatie

Uitleg Bitcare

Bitcare, een handige app voor ouders

Met Bitcare app kunnen we gedurende de dag activiteiten en foto’s van kinderen delen met ouders. In één oogopslag is te zien hoe laat het kind heeft geslapen, gegeten en gedronken en welke activiteiten er met de kinderen zijn ondernomen. Met Bitcare blijven ouders altijd op de hoogte van alle gebeurtenissen en de ontwikkeling van het kind.

Klachtenregeling

De klachtenregeling van Kidswijs Kinderopvang

Kidswijs hanteert een transparante klachtenregeling. Ondanks dat wij onze uiterste best doen om dagelijks kwalitatief goede opvang te bieden, kan het voorkomen dat er iets is waar ouders niet helemaal tevreden over zijn. Blijf hier dan niet mee rondlopen, maar bespreek dit zo snel mogelijk met ons. Wij denken graag mee en willen altijd het beste voor de kinderen.

Oudercommissie

Wij hebben een actieve oudercommissie

Kidswijs Kinderopvang heeft een actieve oudercommissie die ongeveer twee keer per jaar vergadert. We hechten namelijk veel waarde aan de mening van ouders over de kwaliteit van de opvang. Er is 1x per jaar een extra vergadering samen met de houder van de organisatie.

Inspectierapport GGD

Inspectierapport GGD

GGD Groningen controleert de kinderopvang voor alle gemeenten in de provincie Groningen, zo ook voor Kidswijs Kinderopvang. Jaarlijks worden er (onverwachte) inspecties uitgevoerd door de GGD.

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen aan Kidswijs

Bekijk hier de veelgestelde vragen die wij vaak krijgen. Uiteraard horen we het ook graag als er andere vragen of ideeën zijn.

Onze pedagogische visie

Het pedagogisch beleidsplan van Kidswijs Kinderopvang biedt een belangrijke basis van waaruit gewerkt en gehandeld wordt met de kinderen. Kernwaarden in ons pedagogisch beleid zijn:

  • Vaste gezichten in hechte teams.
  • Kleinschalige verticale groepen op 3 ruime locaties.
  • Focus op plezier en het bieden van een geborgen, warm en veilig gevoel.
  • Persoonlijke aandacht, betrokkenheid en korte lijnen in de communicatie.
  • Alle locaties hebben een nette uitstraling en veel binnen- en buitenruimte.
  • Kinderen krijgen bij ons alle ruimte om zich in hun eigen tempo te ontwikkelen.

Nieuwsgierig naar onze pedagogische visie? Hierin beschrijven wij uitgebreid hoe wij op dagelijkse basis omgaan met alle zaken. Hieronder is onze pedagogische visie te downloaden.

Onze pedagogische visie