Onze pedagogische visie op de ontwikkeling van jonge kinderen

De eerste vier levensjaren van een kind zijn erg belangrijk voor de ontwikkeling. Een kind wil de wereld ontdekken en dingen uitproberen. Bij Kidswijs wordt een kind spelenderwijs uitgedaagd en geprikkeld in een veilige omgeving. We kijken naar het individu en de talenten die elk kind van nature bezit. Zo kan elk kind zich in zijn of haar eigen tempo ontwikkelen op lichamelijk, verstandelijk en emotioneel vlak.

Onze pedagogische visie

Het pedagogisch beleidsplan van Kidswijs Kinderopvang biedt een belangrijke basis van waaruit gewerkt en gehandeld wordt met de kinderen. Onze medewerkers zijn samen met de kinderen dagelijks bezig met de ontwikkeling van bijvoorbeeld taal, omgevingsbewustzijn, motoriek en creativiteit. Kernwaarden in ons pedagogisch beleid zijn:

  • Vaste gezichten in hechte teams.
  • Kleinschalige verticale groepen op 3 ruime locaties.
  • Focus op plezier en het bieden van een geborgen, warm en veilig gevoel.
  • Persoonlijke aandacht, betrokkenheid en korte lijnen in de communicatie.
  • Alle locaties hebben een nette uitstraling en veel binnen- en buitenruimte.
  • Kinderen krijgen bij ons alle ruimte om zich in hun eigen tempo te ontwikkelen.

Nieuwsgierig naar onze pedagogische visie? In ons pedagogisch beleidsplan beschrijven wij uitgebreid hoe wij op dagelijkse basis omgaan met alle zaken.

Onze pedagogische visie
Voedingsbeleid

Voedingsbeleid

Bij Kidswijs werken we volgens een voedingsbeleid. De basis van dit beleid is dat we gezonde en gevarieerde voeding aanbieden. Veel fruit, groente en verse producten. We willen de jonge kinderen graag kennis laten maken met de veelzijdigheid van eten en ze bewust meegeven dat gezond eten ook vooral lekker is. 

Binnen het beleid is ruimte voor de eigen wensen van ouders en er is ruimte om af en toe te genieten van een traktatie! Het beleid is opgesteld volgens de richtlijnen van het voedingscentrum. Voor meer informatie over ons voedingsbeleid kun je onze medewerkers altijd benaderen.