Kidswijs Groningen bevindt zich op een rustige locatie in de wijk Helpman.

Kidswijs Groningen is sinds februari 2000 gevestigd in een rustige straat in de wijk Helpman in Groningen. De totale oppervlakte van het pand binnen is +/- 150 m². Wij beschikken over 2 grote, lichte groepsruimten waar gespeeld en gegeten wordt en waar de activiteiten worden aangeboden. Binnen onze locatie bieden we opvang aan 1 verticale groep met kinderen in de leeftijd vanaf 10 weken oud en tot 3 jaar oud en een ruimte voor een 3+ groep.

Praktische informatie   Wennen

Adresgegevens

 
Kidswijs Groningen

Emmastraat 7
9722 EW Groningen

Contactgegevens

 
Bel naar 050 - 280 87 24 en kies voor Kidswijs Groningen.

Mail naar: info@kidswijs.nl

Openingstijden

 
Maandag tot en met vrijdag
07.30 - 18.00 uur

Bekijk hier bijzondere openingstijden.

Het team van Kidswijs Groningen

Kleinschalig

Petra Woddema - Coördinator

Mijn naam is Petra Woddema en ik woon in Ulrum.

Lees verder

Kleinschalig

Carlita Halma - Planning & plaatsing

 Mijn naam is Carlita Halma en ik woon in Groningen.

Lees verder

Kleinschalig

Kelly Hermanni

Mijn naam is Kelly Hermanni en ik woon in Groningen.

Lees verder

Kleinschalig

Sharon Hovenga-Smit

Mijn naam is Sharon Hovenga-Smit en ik woon in Groningen.

Lees verder

Kleinschalig

Rozemarijn Visser

Mijn naam is Rozemarijn Visser en woon in Haren.

 lees verder

Kleinschalig

Iris Rienstra

Mijn naam is Iris Rienstra en ik woon in Groningen.

Lees verder

Verticale groepen op kinderdagverblijf in Groningen

Er is gekozen voor deze groepssamenstelling omdat kinderen dan niet alleen van ons, maar ook van elkaar leren. Ze kunnen spelen met kinderen van verschillende leeftijden en leren daarbij rekening met elkaar te houden. Kinderen blijven 4 jaar in dezelfde groep met de dezelfde leidsters, wat ten goede komt aan de hechting tussen kind en leidster.

Ons doel is een gezellige en veilige omgeving te bieden voor zowel de kinderen als de ouders. Het kinderdagverblijf beschikt over de benodigde vergunningen en is geregistreerd bij de gemeente Groningen. De GGD is belast met het externe toezicht op de kwaliteit binnen de kinderopvang en de uitvoering van het pedagogisch beleid in de dagelijkse praktijk.

Dagindeling en activiteiten

In de grote ruimte komen de kinderen 's ochtends binnen. Tot ongeveer 9.00 uur 's ochtends spelen alle kinderen hier samen. Daarna gaan de kinderen, op bepaalde dagen, vanaf een leeftijd van 3 jaar naar de speelruimte achter in het gebouw die is ingericht voor de 'grote' kinderen. De baby's en kleinste peuters blijven in de grote ruimte, die rustig en veilig is. Het doen en laten van deze kinderen speelt zich vooral op de vloer af, die voorzien is van vloerverwarming.

In de ruimte waar de 'grote' kinderen vertoeven zijn open kasten aanwezig waarin het spelmateriaal toegankelijk is voor de kinderen. Zo dagen we ze uit om zelf te kiezen wat ze graag willen doen. De kinderen vinden het speelhuis waar ze op en onder kunnen klimmen ook prachtig! Een ander voordeel van deze ruimte is dat ze hier ongestoord een treinspoor kunnen maken of kunnen bouwen met blokken, zonder dat een rondkruipende dreumes het spoor afbreekt.

Slaapkamers, keuken en toilet

In ons pand hebben wij de beschikking over twee ruime slaapkamers voorzien van ledikanten. In de grote keuken doen we de huishoudelijke taken en koken we ook regelmatig met de grotere kinderen. Er is een aparte toiletruimte voor de kinderen aanwezig voorzien van een peutertoilet.

Tuin

Kidswijs Groningen heeft een grote binnentuin met een oppervlakte van 115 m². De tuin is geheel omheind, zodat de kinderen naar hartenlust veilig buiten kunnen spelen. Er is een zandbak aanwezig, glijbanen, een wipwap, fietsjes en loopauto's in alle soorten en maten. De kinderen hoeven zich geen moment te vervelen! In de tuin staan een paar mooie grote bomen, waardoor er in de zomermaanden altijd een schaduwplekje is. Uiteraard vermijden wij zo veel mogelijk de extreem felle zon en zorgen wij erbij zonnig weer voor dat de kinderen meerdere keren per dag ingesmeerd worden.