De opvanglocaties van Kidswijs Kinderopvang

Momenteel beschikken wij over 2 locaties voor kinderopvang in Groningen (Helpman) en Haren. Onze kinderdagverblijven zijn gevestigd in een rustige straat met ruime tuin in Groningen (Helpman) en op een groene plek midden in Haren. Op onze ruime locatie in Haren zijn tevens onze buitenschoolse opvang en peuteropvang gevestigd. Binnen is het sfeervol, kleinschalig en overzichtelijk. Buiten kunnen de kinderen heerlijk spelen in de veilige, omheinde tuinen.

Kidswijs Groningen

Kidswijs Groningen is gehuisvest in een sfeervol pand met een mooie historie in de wijk Helpman. In het verleden was de huidige opvanglocatie het onderkomen voor de nonnen van het voormalig RKZ, ook wel ‘’nonnetjeshuis’’ genoemd.

Het gehele pand is voorzien van vloerverwarming, de totale oppervlakte is +/- 150 m2 verdeeld over 2 groepsruimtes, een ruime keuken en twee slaapkamers.

Meer informatie

Ruime omheinde tuin

Ruime omheinde tuin

Wij beschikken in Groningen over een ruime tuin van +/- 115 m2 die volledig omheind is en die de veiligheid van de kinderen waarborgt. De tuin is voorzien van o.a. een ruime zandbak met daarboven een groot permanent schaduwdoek, speciaal buitenspeelgoed, en een moestuintje voor het verbouwen van “eigen” groente.

Verticale groepen

Bij Kidswijs Groningen bieden we opvang aan een verticale groep kinderen in de leeftijd van 10 weken t/m 4 jaar oud. Er is gekozen voor deze groepssamenstelling omdat de kinderen dan niet alleen van ons, maar ook van elkaar kunnen leren. Beide groepsruimtes zijn speciaal ingericht voor alle leeftijden. Kinderen vanaf 3 jaar kunnen spelen in de groepsruimte waar spelmateriaal toegankelijk is voor de kinderen. Hiermee willen wij bereiken dat kinderen uitgedaagd worden om zelf te kiezen wat ze graag willen doen.

Kidswijs Haren

Kidswijs Haren is gehuisvest in een ruim pand op en rustige locatie 50 meter vanaf de Middelhorsterweg in Haren. De totale oppervlakte van het pand is +/- 650 m2, verdeeld over de 2 groepsruimtes voor het kinderdagverblijf en de buitenschoolse opvang.

Kidswijs Haren is gestart in 2019 en biedt opvang aan 2 verticale groepen kinderen in de leeftijd van 10 weken t/m 4 jaar. Er is gekozen voor deze groepssamenstelling omdat de kinderen dan niet alleen van ons, maar ook van elkaar kunnen leren.

Meer informatie

Vaste leidsters op de groepen

De kinderen blijven 4 jaar op dezelfde groep met vaste leidsters, wat ten goede komt aan de hechting tussen kind en leidsters. Nadat het kind 4 jaar is geworden is er de mogelijkheid om door te stromen naar BSO Tommerhuus. Wij beschikken over een ruime tuin van +/- 350 m2 die volledig omheind is en die de veiligheid van de kinderen waarborgt.

De tuin is voorzien van o.a. kunstgras, een ruime zandbak, speciaal buitenspeelgoed en een moestuintje voor het verbouwen van “eigen” groente. Daarnaast heeft Kidswijs Haren ook 4 permanente bewoonsters, namelijk 4 prachtige krielkippen.

Wij beschikken in Haren over 2 grote groepsruimtes die beide zijn voorzien van slaapkamers, keuken, peutertoilet, verschoonhoek en vloerverwarming. Tussen de beide groepsruimtes in bevindt zich de gezamenlijke keuken. In deze keuken worden de huishoudelijke taken gedaan en worden kleine gerechten bereidt.

Meer informatie

Via onderstaande knoppen is meer informatie te vinden.

Kinderdagverblijven

Onze kinderdagverblijven in Groningen en Haren

Alle praktische informatie over kinderopvang op onze 2 locaties.

Buitenschoolse opvang

BSO op een unieke groene locatie middenin Haren.

Alle praktische informatie over buitenschoolse opvang.