De missie en visie van Kidswijs Kinderopvang

Hoe kijken we naar de toekomst, maar vooral ook naar de dag van vandaag. Kidswijs Kinderopvang is ontstaan vanuit jarenlange ervaring van onze medewerkers in de kinderopvang. Wij hopen met onze werkwijze nog vele blije kinderen en ouders te mogen verwelkomen in de toekomst.

Missie

In onze missie geven we aan wat onze dromen zijn en waarom de organisatie bestaat. De essentiële principes en kernwaarden die wij belangrijk vinden.

Kidswijs Kinderopvang wil kwalitatief hoogwaardige kinderopvang bieden met oog voor de wensen en belangen van kinderen en ouders. Wij bieden kinderen een veilige, huiselijke omgeving en voldoende binnen- en buitenruimte om zich in hun eigen tempo te kunnen ontwikkelen. Ouders bieden wij de mogelijkheid om de zorg voor hun kind(eren) en hun werk te kunnen combineren. Samen met hen creëren wij een warme sfeer die zo goed mogelijk aansluit bij de thuissituatie. Vaste gezichten in hechte teams en korte lijnen in de communicatie zijn daarbij belangrijke kernwaarden.

Visie

Dit is het beeld dat wij als organisatie voor de toekomst hebben. Ofwel een concretisering van de missie voor de komende 2 à 3 jaar.

In alle 3 locaties een hecht team van medewerkers behouden die kinderen iedere dag blij maken en dingen leren. Door goed voor onze kinderen, de medewerkers, de locaties en onszelf te zorgen, kunnen we onze kinderen nu en in de toekomst iets unieks blijven bieden.

Missie & visie
Het ontstaan

Het ontstaan van de organisatie

21 jaar geleden kwam ik (Mandy) als stagiaire van de opleiding Sociaal Pedagogisch Werk binnen bij Kinderdagverblijf Knorretje. Het kinderdagverblijf was toen net gestart onder de vleugels van 2 vriendinnen die het samen opgezet hebben. Ik was de eerste stagiaire en later de eerste werknemer. Knorretje voelde meteen als een soort tweede thuis. Een ontzettend fijne werkplek met de visie en het hart op de juiste plaats.

Al gauw groeide ik door vanuit mijn stage naar pedagogisch medewerker en daarna, toen één van de eigenaars stopte met werken, kreeg ik meer taken en verantwoordelijkheden. Dat deed ik met veel plezier waardoor ik er niet lang over na hoefde te denken om Kinderdagverblijf Knorretje over te nemen toen ook de andere eigenaar aangaf te willen stoppen. Per 1 januari 2010 was ik dan officieel de eigenaar van Kinderdagverblijf Knorretje. Samen met een team van 3 medewerkers begonnen we aan een hele leuke nieuwe fase! We hebben het pand grondig verbouwd en de fijne werkplek voortgezet.

Een aantal jaren voerde ik alle taken uit. Het werken op de groep met kinderen, de administratie, planning en de financiële kant van het hebben van een onderneming. Nadat ik mijn eerste kindje kreeg heb ik taken uit handen gegeven om zo ook meer ruimte te creëren voor thuis en de verantwoordelijkheid binnen de onderneming te kunnen delen.

Al vanaf het begin heb ik de ambitie gehad om vanaf de grond iets op bouwen. Zelf een organisatie opzetten. De nodige ervaring in het leiden ervan had ik inmiddels opgedaan, maar ik wilde zelf graag iets opbouwen. Zo begon in 2017 het avontuur van de nieuwe locatie in Haren. Ik vond, samen met mijn man Robert, een prachtig pand op een unieke locatie midden in het dorp Haren. Hij is gestopt met zijn baan in de automotive en heeft zorg gedragen voor het verbouwen van het pand. Sinds oktober 2019 zijn we gestart met het kinderdagverblijf en in augustus 2021 is BSO Tommerhuus geopend. Inmiddels is ook het pand in Groningen verder gemoderniseerd.

De nieuwe locatie in Haren staat inmiddels met een kinderdagverblijf met twee groepen en een buitenschoolse opvang. We prijzen ons gelukkig met een geweldig team van medewerkers op de verschillende locaties. Ze staan er elke dag voor de kinderen en geven ze mooie dingen mee.

Na de aanzienlijke groei van het bedrijf, werken we samen aan de verdere ontwikkeling van de organisatie. Achter de schermen zorgen wij ervoor dat op administratief, facilitair en organisatorisch gebied alles zo goed mogelijk verloopt. 

Voor ons hoorde bij de groei en ontwikkeling ook een nieuwe organisatienaam en mooie nieuwe huisstijl waarmee we de toekomst in kunnen. We heten sinds november 2021 Kidswijs Kinderopvang en daar zijn we trots op!

Vriendelijke groet,

Mandy & Robert